zondag 2 september 2012

Deurne

Ja nu gaat de tijd echt heel snel, morgen middag ga ik weekje naar Deurne toe voor introductie week maar nog zonder paard helaas.
En dan is het echt bijna zover dat het 11 sep is, dan gaan Chica en ik officeel naar Deurne toe ik heb er heel veel zin in maar vind het natuurlijk ook heel erg spannend.

Wedstrijd 02-09-12

Ik heb vandaag weer een wedstrijd gehad met Chica.
Dit keer ging mevrouw meteen in de trailer wat was ik blij me record was nu eindelijk verbroken.
Chica was super braaf tijdens de rit naar de bestemming van me wedstrijd.
Ik heb in me lessen veel geoefent dat Chica goed liep en nagevelijk, ik heb elke dag me proefjes gereden zodat we er klaar voor waren.
En vandaag ging het super chica liep heel fijn en letten goed op alles wat ik deed, ik was erg trots op mijn topper.
Heleaas hebben we net geen winstpunt kunnen halen maar wel hele mooie punten 178 & 178.
Op naar de winstpunten en de prijzen.





zaterdag 25 augustus 2012

Springen

Ik heb weer eens gesprongen met Chica, op Deurne moet ik uit eindelijk 1 meter kunnen springen dus ik oefen al met springen omdat Chica het nog niet zo goed kon.
Maar nu gaat het steeds beter. Zo nu en dan is mevrouw nog wel beetje lui om haar voeten op te tillen, maar ik merk dat Chica wel spring talentje is.
Nog paar keer goed oefenen en dan kunnen we echt een meter springen.

vrijdag 10 augustus 2012

Hoefsmid

Maandag kwam de hoefsmid langs voo Chica.
Meestal doet de hoefsmid alleen bekappen maar dit keer kreeg Chica ook hoefijzers bij der voor hoeven. Het was de eerste keer dat Chica hoefijzers kreeg, dus het was erg spannend hoe Chica zou reageren op het beslaan van de hoefijzers.
Maar Chica vond het wel allemaal goed, eerst werden der hoeven netjes bekapt en uitgekrabt daarna werden de hoefijzers opgezet. Eerst werd het opgebrand na het branden werden de ijzers erop gezet.
Chica was heel braaf bij de hoefsmid ik ben erg trots op der en ben ook trots op de hoefijzers van Chica.

zaterdag 4 augustus 2012

Wedstrijd 04-08-2012

Het was weer een drama om Chica in de trailer te krijgen,madam heeft een hekel aan de trailer.
We moesten 2 wedstrijden rijden en ik had me er al op ingesteld dat het voor mij een oefen wedstrijd zou worden. De eerste wedstrijd ging niet goed en de tweede een stuk beter, maar eigenlijk kan het veel beter, maar ik stikte van de zenuwen.
Laurien heeft mij voor gelezen en dat was voor mij een geruststelling.
Het was weer een ervaring rijker.
Toen moest Chica weer in de trailer. Nou,nou het heeft weer een half uur geduurd. We waren aan ons eindje, zo had ze ons uitgeput. Chica liep bij thuiskomst vrolijk verder.
Eva, Laurien en Danielle dank jullie wel meiden, jullie waren TOP!






maandag 30 juli 2012

Deurne

Ik ben geslaagd voor Paardenhouderij niveau 2 in Alkmaar.
En nu is het dan zover, 11 sep ga ik officeel naar Deurne toe met Chica.
Eerst heb ik 21 aug nog een kennismakings dag en ontmoet ik mijn klas en docent.
Na de introductie week ga ik samen met Chica naar Deurne verhuizen . Ik heb er heel veel zin in maar vind het ook heel spannend. In Deurne ga ik me vervolg opleiding doen:  Paard en Sport niveau 3.
Het zal moeilijk zijn, maar "wish me luck".

zondag 29 juli 2012

Weekend Nunspeet

In  de maand Juli ben ik met Chica een weekendje naar Nunspeet geweest, 3 dagen heerlijk genieten in de bossen en de mooie natuur.  Chica vond het heerlijk om even niet volop te trainen maar lekker uit tewaaien in het bos.
We hadden erg veel geluk met het mooie weer alleen de laatste dag regende het, wat Chica niet zo leuk vond en ik ook niet. We hadden heerlijk gecrosst op groot zand vlakten. Het was een gezellig weekendje en Chica was super braaf.







Wedstrijd

Aankomende Zaterdag 4 aug ga ik me 2de officele wedstrijd rijden met Chica en hoop ik nu een winstpunt te behalen. Chica en ik zijn weer volop aan trainen voor onze wedstrijd, en het gaat steeds stukken beter en Chica luisterst steeds meer naar mij met het rijden. Zaterdag vervolgt me verslag van de wedstrijd en komen paar leuke foto's erop.

vrijdag 22 juni 2012

Dierenarts bezoek

Tijdens onze rijles zijn Chica en ik gevallen, was veder niks met mij en Chica aan de hand, een week later moest ik helaas tijdens de rijles stoppen want Chica liep niet goed. Ik mocht week niet rijden en leek maar niet beter te gaan dus had ik de dierenarts gebeld voor de zekerheid, helaas kon ik niet bij me paard zijn als de dierenarts kwam maar gelukkig was me vriendin Eva er bij, en gisteren kreeg ik het goeie nieuws dank en Chica weer konden rijden, na hele week in stress te zitten en nerveus te zijn kan ik over 2 weken weer beginnen met rijden en gaan Chica en ik weer volop trainen.

zondag 3 juni 2012

Onze eerste wedstrijd

Zoals jullie al wisten, heb ik op 2 juni mijn eerste officiële wedstrijd gereden,het was ook Chica's eerste wedstrijd. Om 9 uur haalden we Chica op om naar Castricum te rijden. 11 uur zou ik mijn eerste wedstrijd rijden. Nadat Chica goed ingereden was kon mijn proef beginnen. Eva, mijn vriendin was mijn groom, zij las mijn 2 proefjes voor. Om 12 uur kwam de prijsuitreiking, dat was natuurlijk erg spannend maar met 175 & 178 punten ben ik 2de geworden. Goed gedaan Chica en dat voor de eerste keer!Nu op naar mijn volgende wedstrijd.







Bosrit

Vorige week had ik een heerlijke bosrit gemaakt samen met een vriendin van mij, het was zo lekker weer en we dachten dit keer maar niet volop trainen maar lekker een bosritje maken. Voor Chica en mij was het de eerste keer dat we naar buiten gingen, we gingen met de trailer naar Amsterdamse bos toe.
Me vriendin en ik hebben heerlijk genoten met onze paardjes in het bos te zijn.



maandag 21 mei 2012

Les geven.

Zoals jullie al weten wil ik later heel graag les geven in dressuur.
Natuurlijk moet je daar een instructeurs bewijs voor hebben, maar zo nu en dan geef ik een lesje aan wat vriendinnen van mij. Daarom wil ik nu ook wat meer les gaan geven aan kinderen of volwassenen die aan het paardrijden zijn of willen leren paardrijden. Ik ga een contract op stellen waar bij de ruiter een handtekening moet zetten. Ik wil wel even bij zeggen dat het rijden op eigen risco is. Ik ga binnenkort ook les geven aan me eigen paard aan wat vriendinnen van mij die ook soms rijden.
Als jullie intressen hebben om van mij dressuur les te krijgen kan je me mailen met alle gegevens.

Fotoshoot

Vandaag had ik me eerste fotoshoot gehad met Chica.
De foto's zijn super mooi en ik ben erg trots er op. Reactie kun je geven via me blog of via me mail.








vrijdag 4 mei 2012

Weer lekker op het land.

Chica had plezier op het land en ze genood, hier een filmpje dat ze lekker aan het rennen is.

woensdag 2 mei 2012

Speciale blog(Paarden spullen te koop.)

Een speciale blog om paarden spullen te kopen voor je eigen paard of pony, of je verzorg paard of pony.
Ik had nog wat aantal spullen thuis liggen wat ik voor me oude pony gebruikten, maar nu gebruik ik de spullen niet meer en zijn ze te koop. De spullen kunnen alleen pony's dragen en geen paarden. Als je intressen heb in een van deze spullen graag mij mailtje sturen prijs staat niet bij je mag bieden.











 Burberry dekje pony maat.Zweepje (lang)- Gereseveerd.












In stap deken pony maat













Pees beschermers pony maat( paars)













Transsport beschermers pony maat












Vliegenmasker











Halster zwart blauw pony maat











Pees beschermers pony maat (zwart)